tiistai 31. tammikuuta 2012

...Hups...

Kävipäs pieni vahinko. Tarkoitus oli neuloa itselleni tai siskolleni Kotivinkistä bongaamani pipo, mutta mutta... Pipo valmis, *naps* sanovat sakset ja innokkaasti porhallan peilin eteen testaamaan valmista tekelettä päähäni vai huomatakseni sen olevan aivan liian pieni.
Sen siitä saa, kun ei kanna junamatkoilla mukanaan mittanauhaa ja insinöörin mitta-arviot eivät ole lähelläkään oikeaa kaliiberia.

Eräällä nuorella tytönplikalla on kuitenkin nimipäivät tulossa, joten pipo hyppää postin matkaan huomenna nimpparisankarin osoite mukanaan. Tein vielä matkakavereiksi lapaset Novitan perusohjetta hieman muokaten.


Lanka: DROPS Big Fabel
Malli: Pipo Kotivinkki 18/2011, Lapaset Novita peruslapanen

Onna

P.S Olen jo alkanut suunnittelemaan Snylleni ensimmäistä pakettia. Hankintojakin on tullut tehtyä ;)

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Sukkaliinit

Tässäpä ne nyt ovat. En ehtinyt napata sukista kuvia ennen niiden matkustamista uudelle omistajalleen, mutta hänpä olikin superkiltti ja otti niitä jotta muistan millaiset tein ;)

Sukkien vastaanottaja työskentelee yrityksessä jonka teemaväri on suhteellisen lähellä sukkien vihreää sävyä ja toivoi että saisi teemaväriin sopivat sukat lämmittämään jalkoja niin etteivät ne näytä perusvillasukilta. Joten niin monessa muussakin blogissa näkyneet "tennarisukat" näistä tuli.




Sukkiin on laitettu koristeympyröihin vastaanottajan nimikirjaimet jotta sukat eivät omistajaltaan huku.


Jos siis näette yllä olevat sukat jonkun jalassa pyörimässä, kertokaahan terveisiä :D

- Suikka


Ps. Edelleen on sormet pysyneet irti puikoista ja langoista. Syyhy alkaa olla kova, jotain pitäisi pian saada tehtyä. Vielä on hetki pysyttävä poissa, mutta kohta... Ihan kohta voin taas aloittaa lähtölaskennan silmukoiden tekemiseen!

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Alkuvuoden puikot on korkattu!

Loppiaisviikonloppuna oli siskon tyttärentyttären ristiäiset.
Tein lahjaksi ihanan pehmeästä alpakka-langasta housut ja takin.

(Pahoittelen kuvan huonoa laatua)

Asun valmistumista edeltävistä viime hetken kiireistä johtuen päätin että nyt saa hetkeksi puikot jäädä lomalle ja keskityn hetkeksi tekemään muuta. Noh, menihän siinä 3 päivää, sitten oli jo lehtiä selailtu moneen kertaan ja aloitin villasukkien teon. Pari päivää myöhemmin sukat olivat valmiit, nyt myös koristeltu ja luovutettu uudelle omistajalleen.

Nyt päätin että näiden sukkien jälkeen pidän tauon, mutta jo alkaa pikkuisen sormet syyhytä, ehkä kohta löydän taas itseni istumassa sohvalla puikot kädessä tekemässä ties mitä. Viime vuoden puolella tulleessa Novitan sukkalehdessä on paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaljon ihania sukkaohjeita joten teinkin päätöksen että kokeilen (aikatauluttomasti) jokaista ohjetta. Ajatus seuraavasta mallista on kypsymässä, enää taistelee muutama malli loppusuoralla, ehkä puikot on kaivettava esille jo tänään.

- Suikka

maanantai 23. tammikuuta 2012

Kierros alkaa!

Eilen se päivä vihdoin oli. Snyt on jaettu, ihanaa! Onkohan pian aika parkkeerata sinne postilaatikon viereen? Vai malttaisinkohan vielä hetken odottaa?

Nyt tutustumaan omaan sny:hyn ja suunnittelemaan ensimmäisen kontaktia ja paketin sisältöä :D

perjantai 13. tammikuuta 2012

Koukutuin koukuttamiseen ja vihaan viimeistelyä

Alkulämmittelyt SNY kevääseen 2012 otettu. Vuoden ensimmäinen käsityöni ja elämäni ensimmäinen koukkuamis-/koukuttamistyö on valmis!

Tutustuimme Suikan kanssa koukuttamiseen syksyn Kädentaidot messuilla ja koukku lankoineen on siitä lähtien odottanut korissa inspiraatiota. Isoäidin neliöitä yritin syksyllä huonolla menestyksellä virkata ja siksi tuo kaksipäinen koukkuhirviö ensin kauhistutti, mutta yllätyin huomatessani miten helppoa ja nopeaa koukuttaminen onkaan. Kynsikkäät valmistuivat nopeasti lisälämmikkeeksi ohuille sormikkailleni.


Ohjeena käytin alkuun puikkopakkauksen mukana tullutta ohjetta, mutta pian jo surffailin netissä ja löysin selkeämmän avun koukkuamisen opetteluun


Päättely ja muutenkaan viimeistely ei ole vahvin osa-alueeni. Odotan aina niin innolla kutomisen loppumista ja siltä osin työn valmistumista, etten malttaisi paneutua päättelemään lankoja siististi. Tästä syystä suurin osan neulomuksistani teenkin itselleni kotioloihin :D Hansikkaistakin huomaa, että vasemman käden yläreuna on tiukempi kuin oikean. Tämä johtui ihan siitä, että kiersin koukun erikohdasta silmukkaa kuin oikean puoleisessa parissaan.

Toivottavasti kevään snyiden joukossa on edes yksi minunlaiseni huithapeli. Muita blogeja lukiessani ihoni vihertyy kateudesta. Voi kuinka hienoja luomuksia toiset osaavatkaan tehdä.. Pyrin tartuttamaan saman inspiraation itseenikin kevään aikana :D

Vihertyvin terveisin
Onna

P.S Mikä ihme on sellainen virkkuukoukku(?), jossa on reikä varren keskellä?! Haluaisin kokeilla moista.
P.P.S Suikka nyt on sun vuoro koukuttua. Täälä kaksipäinen hirviö jo odottaa. Koska treffit?!

tiistai 10. tammikuuta 2012

Ilmoittautuminen tehty

Myös Suikka ilmoittautuu mukaan! Ilmoittautumislomake Emännälle on lähetetty ja kohta, ihan kohta, voi alkaa odotteleen kierroksen käynnistymistä!

Onnan kanssa on jo kuukausia odoteltu sitä hetkeä kun ilmoittautuminen alkaa ja vihdoin päästään mukaan kierrokselle. Nyt se hetki on vihdoin käsillä, kohta se alkaa! Voinko jo kohta leiriytyä postilaatikon viereen odottamaan ensimmäistä pakettia?

- Suikka

maanantai 9. tammikuuta 2012

SNY kevättä odotellessa..

Dodiih, nyt on ensi askeleen kohti uutta harrastusta otettu ja ilmoittautumislomake Emännälle lähetetty. Kyseessä on siis Salainen Neuleystävä-rinki, jonka alkamista on odotettu jo syksyn pimeistä illoista lähtien, oi kuinka jännittävää! Samalla myöskin starttaa blogikirjoittajan "ura". Toivottavasti lievän lukihäiriöni ei aiheuta päänvaivaa.

Homma lähti käyntiin ringin Emännälle lähetettävällä ilmoittautumislomakkeella, jossa vastattiin kysymyksiin omasta neulontataustastani, lempilangoistani, -väreistä, -harrastuksistani ja -tuoksuistani.
Loppuosa lomakeen kysymyksistä koskivatkin ringin ohjeita. Ihan helppoja kysymyksiä, mutta insinöörin mielelle hieman suurempi pala purtavaksi, vaikka vastaukset löytyivät ringin kotisivuilta. "Hmm, tarkoitetaankohan tässä tuota vai tuota.." "Ei, ei ei, voi Tauno Palo eihän se nyt noin voi mennä" pähkäilyjen jälkeen lomake on nyt valmis ja lähetetty Emäntä Red Dragonille. Nyt vain odotetaan mahdunko piiriin salaiseen...


Onkohan Suikka muistanut jo ilmoittautua?!

Onna